Hälytysosasto

Hälytysosasto

Hälytysosastomme on yli 30 hengen joukko, joka suorittaa erilaisia palo- ja pelastustehtäviä. Vuosittain hälytyksiä on palokunnallamme n. 100 kpl, eli kaksi tehtävää viikossa.

Hälytysosasto harjoittelee joka keskiviikko klo 19 – 21. Harjoituksissamme harjoitellaan monipuolisesti erilaisia hälytystehtäviä varten. Muutamina harjoitusaiheina mainittakoon vaikkapa alkusammutus, ensiapu, savusukellus ja tieliikennepelastaminen.

Miten hälytysosastolaiseksi pääsee?

Hälytysosastolaiseksi voidaan hyväksyä täysi-ikäinen henkilö, joka on suorittanut vaaditun perehdytyksen ja sammutustyön kurssin.

Hälytysosaston harjoituksiin pääsee tutustumaan ilman em. kurssien suorittamista. Innostus kurssien suorittamiseen hankitaankin yleensä juuri harjoitusten kautta. Palokuntaharrastuksen aloittamiseksi ei siis tarvitse olla aiempaa kokemusta tai koulutusta palokunnan saralta.

Hälytysosastoon noustaan usein myös nuoriso-osaston kautta. Nuoriso-osasto onkin oiva paikka oppia hyödyllisiä tietoja ja taitoja, joista on hyötyä sekä jokapäiväisessä elämässä että palokuntaharrastuksessa.

Vapaapalokuntatoiminta antaa myös oivat edellytykset ammattipelastajan tai vaikka ensihoitajan ammattiin.

Palo- ja pelastustehtävät

Hälytysosastomme suorittaa myös palokuntamme hälytystehtävät. Hälytykset saapuvat hälytysosastolaisille ns. robottipuheluina ja tekstiviesteinä. Tällöin kynnelle kykenevät saapuvat paloasemalla ja lähtevät suorittamaan annettua tehtävää. Sammutussopimuksemme määrittelee, että ensimmäisen yksikön on lähdettävä matkaan viidessä minuutissa.

 

Valistustoiminta

 
Mynämäen VPK:n pelastusnäytös Laurin Markkinoilla vuonna 2012.

Mynämäen VPK:n pelastusnäytös Laurin Markkinoilla vuonna 2012.

Hälytysosastomme järjestää myös yhteistyössä nuoriso- ja naisosastojemme kanssa erilaisia valitustilaisuuksia. Järjestämme paloasemalla erilaisia tutustumispäiviä, käymme kouluilla sekä päiväkodeissa kertomassa kodin paloturvallisuudesta ja olemme esillä erilaisissa tapahtumissa.

 

Harjoitusohjelma