Palokuntanuorten leirit

 Mynämäen VPK:n nuoriso-osasto osallistuu vuosittain kahteen palokuntanuorten leirille

Toukokuun lopulla järjestetään Vakka-suomen toiminta-alueen alueleirille, joka pidettään vaihtelevasti vuosittain eri kunnissa. Leiri on toiminnaltaan “ei palokunta”-aiheinen, ja tarkoituksena on tutustua muihin alueen palokuntanuoriin ryhmätehtävien ja pelien avulla, sekä kohottaa yhteishenkeä. Samalla nuoret oppivat hyvissä ajoin leiritoimintaan ja siellä noudatettaviin käytäntöihin. Leireillä on yleensä nuoriso-osastoja Mynämäen, Mietoisten, Karjalan, Rautilan, Laitilan, Kalannin, Uudenkaupungin, Kustavin ja Taivassalon VPK:ista. Leirin kokonaisvahvuus on yleensä ollut n.100 henkilöä.

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla järjestetään Länsi-Suomen pelastusalan liiton palokuntanuorten leiri. Leirillä nuoret osallistuivat erilaisille perehdyttäville, taso- ja syventäville kursseille. Kouluttajat toimivat leirin aikana toimihenkilöinä, kurssien kouluttajina ja turvallisuustehtävissä. Lisää infoa lspel:n leireistä löytyy osoitteesta lspel.fi/leiri. Leirin kokonaisvahvuus on yleensä reilu 1000 henkilöä, ja Länsi-Suomen leirit ovat ylivoimaisesti suurimpia palokuntanuorten leirejä Suomessa.

Joka neljäs vuosi liiton leireistä järjestetään ns. kansainvälinen suurleiri, johon osallistuu palokuntanuoria myös muista maista, kuten mm. saksasta, virosta, puolasta, jne. Joten nuorilla on mahdollista myös kansainväliseen toimintaan oman mielenkiinnon mukaan. Suurleirin kokonaisvahvuus vaihtelee 2000-4000 henkilöön.